3 Cara Diet Adele Menurunkan Berat Badan Hingga 45 Kilogram

3 Cara Diet Adele Menurunkan Berat Badan Hingga 45 Kilogram

Adele menunjukkan perubahan yang drastik ketika dia ulang tahun ke-32. Dia tampil dengan gaun mini kontur badan yang menunjukkan bentuk badan yang langsing dan juga wajah yang kurus. Diet yang dilakukan oleh penyanyi Hello berjaya menurunkan berat badan yang hebat. Beberapa media telah menulis bahawa Adele telah menurunkan berat badan hingga 45 kg setakat ini. 

Tetapi sehingga kini, Adele sendiri tidak bercakap mengenai perkara ini.


Dia juga mendapat pelbagai reaksi setelah mengucapkan terima kasih kepada pekerja perubatan di tengah-tengah Covid-19.


"Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua responden pertama dan pekerja (kesihatan) penting yang membuat kami selamat sambil mempertaruhkan nyawa mereka! Anda benar-benar malaikat kami," tulisnya dalam gambar kapsyen.


Selain menerima ucapan selamat ulang tahun, beberapa selebriti seperti Chrissy Teigen menyatakan rasa kagum mereka terhadap perubahan tubuh Adele.


"Apakah anda bergurau?" tulisnya.


Tetapi untuk menjadi lebih baik, Adele bertungkus lumus. Sejak awal tahun lalu dia dilaporkan menurunkan berat badan hingga 22 kg. Memetik pelbagai sumber, dia melakukan banyak perkara untuk menurunkan berat badan.


1. Adele's Sirtfood Diet untuk menurunkan berat badan


Untuk mencapai berat badan yang diinginkan, penyanyi Britain itu menjalani diet sirtfood.


Makanan ini dicipta oleh pakar pemakanan Britain, Aidan Goggins dan Glen Matten. Diet ini juga termasuk dalam tujuh diet yang paling banyak dicari di Google pada tahun 2019.


Diet ini mempopularkan penggunaan sirdfoods yang merupakan makanan khas untuk berfungsi dengan mengaktifkan rantai protein tertentu di dalam badan yang dikenali sebagai sirtuins. Memetik pelbagai sumber menurut sains, agen antioksidan ini bertindak sebagai pelindung yang membantu melambatkan penuaan, meningkatkan metabolisme dan mengatur peradangan badan. Ini akan membantu mengurangkan lemak.


Kajian juga mendapati bahawa diet sirtfood dapat membantu menurunkan berat badan sebanyak 3 kg dalam masa kurang dari seminggu.


Untuk menjalankan diet ini, terdapat beberapa makanan yang disarankan untuk dimakan, selain sirtfood, iaitu jeruk, coklat gelap, pasli, kunyit, kangkung, dan anggur merah. Selain itu, kangkung, bawang, kacang kedelai, teh hijau, soba, arugula, kopi, lada cayenne juga merupakan makanan yang dianggap mengandung sirtuin. Pembatasan kalori diet juga harus dilaksanakan.


Dalam tiga hari pertama, anda harus mengehadkan pengambilan kalori anda kepada 1000 kkal dengan mengambil tiga bungkus jus hijau dan makan berat. Selepas itu, anda dibenarkan meningkatkan pengambilan kalori kepada 1500 kkal dan makan dua kali sehari bersama dengan dua jus sirtfood.


Selepas itu, anda akan memasuki fasa penyelenggaraan. Pada fasa ini, anda harus makan tiga makanan seimbang yang kaya dengan sirtuin, serta latihan yang berkesan untuk menurunkan berat badan.


Diet ini sebenarnya merangkumi diet jangka pendek dan hanya untuk penurunan berat badan yang cepat.


"Tidak semua orang akan mendapat hasil seperti Adele," kata Grace Fjeldberg, pakar pemakanan dari Mayo Clinic, yang dipetik dari NYPost.


Selain berdiet, Adele juga melakukan pelbagai cara lain, misalnya mengurangi makanan ringan, menjaga pengambilan karbohidrat, dan menghindari pengambilan teh dan gula.2. Sukan


Diet tidak mencukupi untuk mengekalkan berat badan yang sihat dan ideal. Memetik Pencegahan, Adele bekerja kira-kira tiga kali seminggu, menurut sumber yang bercakap kepada Kami Mingguan pada bulan Julai 2019.


"Adele tidak pernah peduli atau suka bersenam," kata sumber itu.


"Tapi itu sudah menjadi bagian dari rutinitas normalnya, dan dia telah bergantian antara latihan silang dan Pilates."


Dia melakukan sesi 60 minit yang merangkumi kardio, latihan litar, dan Pilates. "Dia menemukan rutin yang bekerja untuknya dan menikmatinya lebih banyak."3. Senang dan sayangi diri sendiri


Ini mungkin terdengar klise tetapi pada hakikatnya ia memberi kesan pada berat badan. Sebilangan mungkin membuat spekulasi bahawa penurunan berat badan Adele dikaitkan dengan putus cinta. Tetapi bukan begitu.


Sumber itu mendedahkan bahawa dia benar-benar ingin sihat dan memberi contoh yang baik untuk anaknya. Dia lebih memfokuskan diri untuk merasa baik dan manfaat kesihatan daripada penurunan berat badan.


"Untuk pertama kalinya dalam satu dekad, saya siap merasakan dunia di sekitar saya dan melihat ke atas. Bersikap baik kepada diri sendiri, manusia hanya manusia, bergerak perlahan, meletakkan telefon anda, dan ketawa terbahak-bahak di setiap kesempatan," kata Adele, yang menjalani diet sejak tahun lalu. .


"Belajar untuk benar-benar mencintai diri sendiri, dan saya baru menyedari bahawa itu lebih dari cukup."

Tidak ada komentar untuk "3 Cara Diet Adele Menurunkan Berat Badan Hingga 45 Kilogram"

Berlangganan via Email